Σώστε τα δένδρα με Bitcoin: φιλανθρωπική εκστρατεία του Αμαζονίου απευθύνεται στην κοινότητα Crypto

Νωρίτερα σήμερα, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ”Rainforest Foundation” των Η.Π.Α. ανακοίνωσε ότι από δω και στο εξής θα αποδεχόταν δωρεές σε κρυπτονομίσματα. Οι δωρεές κεφαλαίων θα οδηγήσουν στην προστασία των τροπικών δασών του Αμαζονίου.

Σε αντίθεση με άλλες ομάδες που προσεγγίζουν τα κρυπτονομίσματα για χρηματοδότηση, το Ίδρυμα ”Rainforest” υπόσχεται την καλοπροαίρετη χρήση των περιουσιακών στοιχείων με σημαντική διαφάνεια στη χρήση των ληφθέντων δωρεών.

Το ‘’Rainforest Foundation US’’ ιδρύθηκε το 1988 είναι ΜΚΟ με έδρα το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και λειτουργεί στην Κεντρική και Νότια Αμερική.

Save Trees with Bitcoin: Amazonian Charity Campaign Appeals to Crypto Community

Η σύνδεση με τα κρυπτονομίσματα

Σε αντίθεση με άλλες ομάδες που προσεγγίζουν τα κρυπτονομίσματα για χρηματοδότηση, το Ίδρυμα ‘’Rainforest’’ υπόσχεται την ευεργετική χρήση των περιουσιακών στοιχείων με σημαντική διαφάνεια στη χρήση των ληφθέντων δωρεών. Όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα τους, το ‘’Rainforest Foundation’’ ξεκίνησε την ανάπτυξη του δικού τους κρυπτονομίσματος το 2014. Ονομάστηκε ‘’Bitseeds’’, και το διακριτικό του καταχωρήθηκε στο δημοφιλές ανταλλακτήριο ‘’Bittrex’’. Ο οργανισμός συνέβαλε επίσης στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων στο παρελθόν μέσω της “Kitty Jungle Kitty” της CryptoKitties και της συλλογής κεφαλαίων μέσω του ‘’CryptoCare’’.

Η εκτελεστική διευθύντρια Suzanne Pelletier μίλησε για το σκεπτικό πίσω από την προσέγγιση με την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων:

“Η δουλειά ως συνήθως μας έχει φέρει σε αυτό το σημείο. Η φιλανθρωπία ως συνήθως δεν θα μας βγάλει εκτός. Χρειαζόμαστε καινοτόμες λύσεις, και κανείς δεν είναι πιο καινοτόμος από τους χρήστες κρυπτονομισμάτων. ”

Αλλά αυτό δεν είναι ο μόνος λόγος πίσω από την επιλογή κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, τα περιουσιακά στοιχεία crypto θεωρούνται ακίνητα, όπως και τα αποθέματα. Αυτό σημαίνει ότι όταν δωρίζεις κρυπτονομίσματα σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό δεν οφείλεται κανένας φόρος κεφαλαιουχικών κερδών είτε στο τέλος του δωρητή είτε στον οργανισμό.

Το ίδρυμα προσεγγίζει την κρυπτο-κοινότητα περαιτέρω με ένα άλλο σχόλιο:

‘’Γνωρίζουμε από καιρό ότι η κοινότητα κρυπτονομισμάτων έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσετε να κάνουμε κάτι τέτοιο με τη συμμετοχή του συνασπισμού μας #CryptoFireFighter.’’

 

Μέσα Δωρεάς

Τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου, το ‘’Rainforest Foundation’’ δέχεται δωρεές όχι μόνο σε fiat, αλλά και σε Bitcoin, Ether, Litecoin και Bitcoin Cash. Ωστόσο, το ίδρυμα είναι πρόθυμο να δεχτεί άλλα περιουσιακά στοιχεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απευθείας στο Pelletier.

Πηγή: https://en.ethereumworldnews.com/save-trees-with-bitcoin-amazonian-charity-campaign-appeals-to-crypto-community/

There are no reviews yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *