Φορολογική αρχή της Πορτογαλίας: Οι συναλλαγές και οι πληρωμές με Bitcoin είναι αφορολόγητες

Φορολογική αρχή της Πορτογαλίας: Οι συναλλαγές και οι πληρωμές με Bitcoin είναι αφορολόγητες

 Η Φορολογική Αρχή της Πορτογαλίας διευκρίνισε ότι οι συναλλαγές και οι πληρωμές με κρυπτονομίσματα δεν θα φορολογούνται στη χώρα, ανέφερε το ‘’Cointelegraph en Español’’ στις 27 Αυγούστου.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε στις 26 Αυγούστου η πορτογαλική εφημερίδα ‘’Jornal de Negócios’’, η πορτογαλική φορολογική και τελωνειακή αρχή επιβεβαίωσε ότι οι συναλλαγές και οι πληρωμές με ψηφιακά νομίσματα απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσία παρέσχε τη διευκρίνιση σε μια τοπική εταιρεία εξόρυξης cryptos, δημοσιεύοντας ένα επίσημο έγγραφο. Στο έγγραφο, η αρχή αναφέρει ότι η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων είναι απαλλαγμένη από τον ΦΠΑ, προσθέτοντας ότι οι χρήστες κρυπτονομισμάτων δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν φόρο εισοδήματος.

 

Η Πορτογαλία παραπέμπει σε μια απόφαση του 2015 για απαλλαγή φόρου από τα κρυπτονομίσματα

Στην επίσημη δήλωση, η πορτογαλική φορολογική Αρχή ανέφερε μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το 2015 σχετικά με την υπόθεση που αφορούσε στο μεγάλο σουηδικό Portal σχετικό με το Bitcoin (BTC), ‘’Bitcoin.se’’ και τον συντονιστή της, David Hedqvist.

Όπως αναφέρθηκε εκείνη την εποχή, το δικαστήριο διέταξε ότι το Bitcoin είναι μέσο πληρωμής και ότι, επομένως, η ανταλλαγή θα πρέπει να απαλλάσσεται από τις υποχρεώσεις ΦΠΑ. Εντούτοις, η σουηδική φορολογική υπηρεσία στη συνέχεια υποστήριξε την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι το δικαστήριο δεν κατάλαβε πλήρως το θέμα.

 

Προηγούμενη στάση στα κρυπτονομίσματα

Η επιβεβαίωση ακολουθεί μια προηγούμενη φορολογική απόφαση που εκδόθηκε από την πορτογαλική φορολογική αρχή ότι τα κρυπτονομίσματα δεν φορολογούνται στη χώρα. Ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε από τον οργανισμό το 2016 δηλώνει ότι το εισόδημα από την πώληση κρυπτονομισμάτων στην Πορτογαλία δεν υπόκειται σε φόρο εισοδήματος.

Νωρίτερα το 2013, στην κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας, η Banco de Portugal εξέδωσε δήλωση με την οποία επικαλείται ένα χαρτί του 2012 που αφορά τα κρυπτονομίσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η πορτογαλική τράπεζα εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την αναγνώριση του Bitcoin από την ΕΚΤ ως «φαινόμενο καινοτομίας σε μοντέλα εικονικών νομισμάτων», υποστηρίζοντας ότι το Bitcoin δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές νόμισμα καθώς εκδίδεται από ανεξέλεγκτες οντότητες.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/portugal-tax-authority-bitcoin-trading-and-payments-are-tax-free

There are no reviews yet.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *