Η κάνναβη σε μπλοκ αλυσίδα: η ‘’Security Matters’’ αρχειοθετεί τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την παρακολούθηση των φυτών

Συγκεκριμένα, η λύση μπορεί να εφαρμοστεί για τη σήμανση, την παρακολούθηση και τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού των φυτών κάνναβης, των προϊόντων κάνναβης και των προϊόντων που περιέχουν συστατικά από κάνναβη.

Η εταιρεία ‘’Security Matters’’, η οποία ασχολείται με την αλυσίδα εφοδιασμού, έχει υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τα υλικά και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη σήμανση, την ταξινόμηση και την ταυτοποίηση των σπόρων και των φυτών.

Η εισηγμένη στην Αυστραλιανή εταιρεία ανταλλαγής αξιών (‘’ASX’’) δήλωσε ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της μπορεί να εφαρμοστεί για τη σήμανση, την παρακολούθηση και τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού φυτών κάνναβης, προϊόντων κάνναβης και προϊόντων που περιέχουν συστατικά από κάνναβη.

Η ‘’Security Matters’’ είπε ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καλύπτει τη χρήση του δικού του χημικού διαλύματος για τη σήμανση των φυτών που μπορεί να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε από τα έξι στάδια ανάπτυξης και καλλιέργειας των φυτών, καθώς και απευθείας στον σπόρο πριν από τη φύτευση.

Η ‘’Security Matters’’ άρχισε την εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας της που χρησιμοποιεί ένα κρυμμένο «barcode» που βασίζεται σε χημικά για να επισημάνει μόνιμα οποιοδήποτε αντικείμενο – στερεό, υγρό ή αέριο.

Cannabis on a blockchain: Security Matters files patent for plant tracking

Το barcode διαβάζεται με πρόσβαση στα αντίστοιχα αποθηκευμένα δεδομένα, τα οποία καταγράφονται και προστατεύονται χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain.

«Το διάλυμα σήμανσης μπορεί να εφαρμοστεί στον σπόρο ή το φυτό μέσω μιας μεθόδου επικάλυψης, άρδευσης και λίπανσης και χρησιμοποιείται για την εξακρίβωση της γνησιότητας των προϊόντων, την εποπτεία και τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού των φυτών και των φυτικών υποπροϊόντων», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που εξέδωσε στην ‘’ASX’’ τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον ιδρυτή Haggai Alon, οι δύο βασικές εκτιμήσεις για κάθε εταιρεία κάνναβης είναι η δυνατότητα εντοπισμού της προέλευσής της και του ελέγχου και παρακολούθησης του περιεχομένου της ώστε να διαπιστωθεί σε ποια εφαρμογή θα χρησιμοποιηθεί το τελικό προϊόν.

«Η τεχνολογία SMX έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό και μπορεί να εξασφαλίσει ότι και οι δύο ανάγκες ικανοποιούνται χωρίς την απαίτηση για πολύπλοκη γενετική τροποποίηση ή αρνητική επίδραση στους σπόρους κάνναβης, φυτά ή φυτικά προϊόντα», δήλωσε ο Alon.

«Αυτή η εφαρμογή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας υποστηρίζει το επιχειρηματικό μοντέλο της SMX, να συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως και δείχνει την ικανότητά μας να δημιουργούμε ένα ψηφιακό δίδυμο από πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν».

Η εταιρεία δήλωσε ότι η κατοχή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας εξασφαλίζει την τεχνολογία της και παρέχει μια πλατφόρμα για την προώθηση και επέκταση των δραστηριοτήτων στον τομέα της γεωργίας και της κάνναβης, «παρέχοντας μια λύση απόλυτης ασφάλειας και διαφάνειας με πληροφορίες που διατηρούνται με ασφάλεια στο blockchain για τους πελάτες».

Ενώ τα θέματα ασφάλειας έχουν την έδρα τους στο Ketura του Ισραήλ και εμπορεύονται δημόσια, η κατανάλωση κάνναβης είναι επί του παρόντος παράνομη, εκτός από την ιατρική χρήση, στην Αυστραλία.

Πηγή: https://www.zdnet.com/article/cannabis-on-a-blockchain-security-matters-files-patent-for-plant-tracking/#ftag=RSSbaffb68

There are no reviews yet.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *