Η δραστηριότητα γύρω από το Blockchain στα κορυφαία Πανεπιστήμια αυξήθηκε από το 2018

Νέα έρευνα από τη μεγάλη πλατφόρμα trading κρυπτονομισμάτων »Coinbase» δείχνει ότι το 56% των 50 κορυφαίων Πανεπιστημίων του κόσμου προσφέρουν μία ή περισσότερες τάξεις για τα κρυπτονομίσματα ή την τεχνολογία blockchain.

🔹Οι μετρήσεις δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον

Το »Coinbase» μοιράστηκε την έρευνά της σε ένα επίσημο blog στις 28 Αυγούστου, στην οποία χρησιμοποίησε βαθμολογίες από την »US News» and »World Report» για τη λίστα με τα 50 κορυφαία Πανεπιστήμια. Αυτό περιελάμβανε τόσο τις προπτυχιακές όσο και τις μεταπτυχιακές σπουδές.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι διπλάσιοι φοιτητές δήλωσαν μαθήματα blockchain ή κρυπτονομισμάτων σε σύγκριση με πέρυσι και ότι πολλά κορυφαία Πανεπιστήμια διαθέτουν επίσης λέσχες που λειτουργούν με φοιτητές και που σχετίζονται με την τεχνολογία blockchain ή τα cryptos. Οι προσφορές μαθημάτων σχετικά με το blockchain και τα κρυπτονομίσματα αυξάνονται από το 42% των 50 κορυφαίων Πανεπιστημίων το 2018.

🔸Τύποι εκπαίδευσης σχετικά με το blockchain

Το »Coinbase» ανέφερε επίσης ότι περίπου το 70% των 50 κορυφαίων Πανεπιστημίων προσφέρουν μαθήματα σχετικά με κρυπτονομίσματα και το blockchain εκτός από τα τμήματα πληροφορικής σε τομείς όπως ο νόμος, οι ανθρωπιστικές επιστήμες και η οικονομία. Η Πληροφορική εξακολουθεί να είναι ο πιο κοινός χώρος, ο οποίος περιέχει το 32,2% των προσφορών μαθημάτων σχετικά με το blockchain και τα cryptos. Ένας απόφοιτος του Πανεπιστημίου »Cornell» της Ν. Υόρκης αναφέρει:
«Είχαμε τόσους πολλούς καθηγητές να φτάσουν να μάθουν περισσότερα για το blockchain και να δούμε πώς μπορεί να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη τεχνολογία στον τομέα τους. Είναι πολύ ωραίο να συμμετέχεις σε μια κοινότητα όπου εμπλέκονται πολλά και διαφορετικά άτομα.».

Όπως ανέφερε προηγουμένως το »Cointelegraph», ο επικεφαλής κοινωνικών επιπτώσεων του »Ripple», Ken Weber, δήλωσε πρόσφατα ότι πιστεύει ότι ο χώρος του blockchain και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων χρειάζεται πιο πρακτικά μαθήματα από τα Πανεπιστήμια. Έγραψε χαρακτηριστικά:
«Επί του παρόντος, πάνω από το 40% των κορυφαίων 50 Πανεπιστημίων του κόσμου ήδη προσφέρει τουλάχιστον μία τάξη με μαθήματα σε blockchain ή crypto assets. Αλλά αυτό συνδέεται με διαφορετικούς κλάδους όπως ο νόμος, η μηχανική, τα μαθηματικά και η διοίκηση επιχειρήσεων. Για να κλείσουν πραγματικά το χάσμα δεξιοτήτων, τα Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο πρέπει να επεκτείνουν αυτά τα προγράμματα για να προσφέρουν μαθήματα κατάρτισης με αποκλεισμούς και κρυπτοθετήσεις τα οποία σχετίζονται άμεσα με τους ρόλους στη βιομηχανία».

Πηγή: https://cointelegraph.com/…/report-blockchain-activity-at-t…

There are no reviews yet.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *