Γιατί το Facebook μετακίνησε το κρυπτο-Project του στην Ελβετία

Το »Facebook» έχει ενσωματώσει μια εταιρεία με την επωνυμία «Libra Networks» στην Ελβετία, η οποία πιθανότατα αναπτύσσει το δίκτυο πληρωμών που βασίζεται αποκλειστικά στην εταιρεία. Το πρωταρχικό μέλημα του »Facebook» είναι πιθανώς ο νόμος της Ελβετίας για την ιδιωτική ζωή.

WHY FACEBOOK MOVED ITS CRYPTO PROJECT TO SWITZERLAND

Το »Facebook» επέλεξε τη Γενεύη της Ελβετίας για να ξεκινήσει τη νέα του εταιρεία «Network Libra». Η Fintech καταχωρήθηκε στις 02 Μαΐου. Το »Libra» είναι επίσης το όνομα του συστήματος πληρωμών που βασίζεται στο Blockchain του »Facebook», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την επίσημη κατάθεση, η »Libra Networks» παρέχει »… υπηρεσίες στους τομείς της χρηματοδότησης και της τεχνολογίας, καθώς και την ανάπτυξη και παραγωγή λογισμικού και σχετικής υποδομής, ιδίως σε σχέση με τις επενδυτικές δραστηριότητες, τη λειτουργία πληρωμών, τη χρηματοδότηση, τη διαχείριση ταυτότητας, ανάλυση δεδομένων, μεγάλα δεδομένα, blockchain και άλλες τεχνολογίες.»

Τί ακριβώς είναι, λοιπόν, το »Project Libra»;

Το »Facebook» δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με την »Wall Street Journal» (WSJ), πρόκειται για ένα δίκτυο πληρωμών στο οικοσύστημα του »Facebook» και βασίζεται σε ένα σταθερό νόμισμα που υποστηρίζεται από το κρατικό νόμισμα.

Η »WSJ» ανέφερε επίσης ότι το »Facebook» βρίσκεται σε συζητήσεις με την »Visa» και τη Mastercard και επιδιώκει μέχρι και 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να δημιουργήσει μια δεξαμενή εξασφαλίσεων που μπορεί να ενεργήσει για να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για το κρυπτονόμισμα. Ο κύριος σκοπός του νομίσματος είναι να εξαλειφθούν οι χρεώσεις των πιστωτικών καρτών για τους εμπόρους, αποφεύγοντας παράλληλα την αστάθεια των κρυπτονομισμάτων όπως το »BTC» ή το »ETH».

Το »Facebook» σχεδιάζει επίσης να προσθέσει το Stablecoin στα ανταλλακτήρια των κρυπτονομισμάτων. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει να ξεκινήσει το »Project Libra» κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

🔹Τι αξίζει επίσης να σημειωθεί:
Χθες, η πλατφόρμα »Block-deal Zulu Republic» ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Lite.im εισήγαγε έναν απλό τρόπο αποστολής και λήψης του Bitcoin μέσω της WhatsApp, το οποίο ανήκει επίσης στο »Facebook». Ενδιαφέρον timing.

🔹Μετακίνηση στην Ελβετία πιθανόν με βάση τους νόμους περί ιδιωτικότητας της Ελβετίας
Έτσι λοιπόν, το »Facebook» ψάχνει για »ελβετικότητα». Έκπληξη είναι ότι οι ΗΠΑ πρόσφατα δεν ήταν πολύ εξυπηρετικές ούτε για προγράμματα κρυπτονομισμάτων, ούτε για πολιτικές δεδομένων του »Facebook».

Όταν η »WSJ» αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο »Libra», οι νομοθέτες των ΗΠΑ έστειλαν μια ανοικτή επιστολή στην εταιρεία, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το σκοπό και τις επιπτώσεις του νομίσματος. Αυτοί έγραψαν:

«Η WSJ ανέφερε πρόσφατα ότι το Facebook προσλαμβάνει δεκάδες χρηματοπιστωτικές εταιρείες και ηλεκτρονικούς εμπόρους για να βοηθήσουν στην εκτόξευση ενός συστήματος πληρωμών με κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας το κοινωνικό του δίκτυο. Πέρυσι, το Facebook ζήτησε από τις τράπεζες των ΗΠΑ να μοιραστούν λεπτομερείς οικονομικές πληροφορίες σχετικά με τους καταναλωτές. Επιπλέον, οι εμπειρογνώμονες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τις εκτεταμένες πρακτικές συλλογής δεδομένων του Facebook και εάν κάποιο από τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το Facebook χρησιμοποιείται για σκοπούς που κάνουν ή πρέπει να υποβάλλουν το Facebook στο νόμο περί Δίκαιης Αναφοράς Πιστώσεων.

Για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα ασφαλές σύστημα με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής, σημαντικό δεν είναι μόνο ποιες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται, αλλά και πού αποθηκεύονται τα δεδομένα και πού βρίσκονται οι διακομιστές.

Εκτός από μια φιλική προς το Blockchain προσέγγιση, η Ελβετία έχει επίσης αυστηρούς ομοσπονδιακούς νόμους και κανονισμούς για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων. Αυτό καθιστά την Ελβετία μια κορυφαία χώρα για τη δημιουργία ενός συστήματος που απαιτεί υψηλά πρότυπα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η επιστολή που εστάλη στο »Facebook» είχε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Επιπλέον, η παγκόσμια φήμη του »Facebook» είχε λάβει μεγάλη επιτυχία όταν το σκάνδαλο »Facebook-Cambridge Analytica» έγινε δημόσιο και αποκάλυψε τις κακές πρακτικές των δεδομένων του »Facebook».

Έτσι, η απόφαση της εταιρείας να ενσωματώσει το έργο στην Ελβετία μπορεί να είναι μια προσπάθεια να διορθωθεί αυτή η εικόνα – και να ξεφύγει από τον αυξανόμενο έλεγχο των νομοθετών των ΗΠΑ.

Πηγή: https://www.ico.li/facebook-crypto-project-switzerland/…

There are no reviews yet.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *